Reseptit
Pinaattileipäjuustopasteijat:
Sulata taikinalevyt ja leikkaa ne kahteen osaan, neliöiksi. Sulata pinaatti, valuta siitä ylimääräinen neste pois ja mausta ripauksella mustapippuria. Pilko sipuli pieneksi ja sekoita se pinaatin joukkoon. Jaa pianattisipuliseos taikinaneliöille. Kuutioi leipäjuusto ja jaa ne pinaatin kaveriksi. Taita levyt kolmioiksi ja painele reunat tiukasti kiinni. Voitele pasteijat munalla ja pistele niihin muutamia reikiä haarukalla. Paista 225 C n. 20 min. Nauti!
- 1 pkt lehtitaikinalevyjä (6 kpl)
- 150 g pakastepinattia
- 100 g leipäjuustoa
- 1 pieni sipuli
- 1 kpl kananmuna
- mustapippuria
Sulata taikinalevyt ja leikkaa ne kahteen osaan, neliöiksi. Sulata pinaatti, valuta siitä ylimääräinen neste pois ja mausta ripauksella mustapippuria. Pilko sipuli pieneksi ja sekoita se pinaatin joukkoon. Jaa pianattisipuliseos taikinaneliöille. Kuutioi leipäjuusto ja jaa ne pinaatin kaveriksi. Taita levyt kolmioiksi ja painele reunat tiukasti kiinni. Voitele pasteijat munalla ja pistele niihin muutamia reikiä haarukalla. Paista 225 C n. 20 min. Nauti!
Leipäjuustokakku:
Asettele leipäjuustot irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Laita 4 kpl liivatelehtiä kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma, kiehauta vesi/neste ja sekoita siihen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita tuorejuusto liivateseoksen kanssa ja lisää vaahdotettu kerma joukkoon. Annostele osa täytteestä vuokaan ja laita sen jälkeen kinuskikastiketta ja lakkoja väliin ennen seuraavaa kerrosta. Toista sama vielä kerran, niin että sinulla on kolme kerrosta täytettä ja kaksi väliä, missä on kinuskikastiketta ja marjoja. Laita kakku hyytymään jääkaappiin useammaksi tunniksi. Kakusta saattaa irrota hieman nestettä. Kun kakku on hyytynyt, laita 3 kpl liivatelehtiä likoamaan. Kiehauta hilloa 0,5 dl kattilassa ja sekoita liivatelehdet ja loput hillot joukkoon. Kaada seos kakun päälle tasaisesti ja laita vielä hetkeksi hyytymään jääkaappiin. Koristele kakku mielesi mukaan, esim. kermavaahdolla ja lakoilla (tai vadelmilla)!
- 500 g Arctic Milk -leipäjuustoa
- 4 dl kuohukermaa
- 200-250 g vanilja- tai maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 dl nestettä (marjoista tuleva neste tai vesi)
- 3 dl lakkahilloa (tai esim. vadelmahilloa)
- 7 kpl liivatelehtiä
- 150 g lakkoja (tai esim. vadelmia)
- kinuskikastiketta
Asettele leipäjuustot irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Laita 4 kpl liivatelehtiä kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma, kiehauta vesi/neste ja sekoita siihen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita tuorejuusto liivateseoksen kanssa ja lisää vaahdotettu kerma joukkoon. Annostele osa täytteestä vuokaan ja laita sen jälkeen kinuskikastiketta ja lakkoja väliin ennen seuraavaa kerrosta. Toista sama vielä kerran, niin että sinulla on kolme kerrosta täytettä ja kaksi väliä, missä on kinuskikastiketta ja marjoja. Laita kakku hyytymään jääkaappiin useammaksi tunniksi. Kakusta saattaa irrota hieman nestettä. Kun kakku on hyytynyt, laita 3 kpl liivatelehtiä likoamaan. Kiehauta hilloa 0,5 dl kattilassa ja sekoita liivatelehdet ja loput hillot joukkoon. Kaada seos kakun päälle tasaisesti ja laita vielä hetkeksi hyytymään jääkaappiin. Koristele kakku mielesi mukaan, esim. kermavaahdolla ja lakoilla (tai vadelmilla)!
MAC & ARCTIC CHEDDAR CHEESE,
arjen nopea makaroniherkku:
Keitä pasta lähes kypsäksi vedessä, jossa on suola ja kasvisfondi. Nosta pastat paistovuokaan ja jätä osa keitinvedestä (noin 2 dl) pastan joukkoon. Lisää 2 dl ruokakermaa sekä silputtu lehtikaali ja pieniksi paloiksi paloiteltu cheddar. Sekoita kaikki keskenään. Mausta hieman oman makusi mukana esim. pippurisekoituksella. Paista uunissa, 200 astetta noin 20 min. Tarjoa sellaisenaan tai lisukkeena.
arjen nopea makaroniherkku:
- Lehtikaalia
- Kasvisfondia
- Suolaa
- Pippuria
- Arctic Milk Olutcheddaria (100 - 140 g maun mukaan)
- Ruokakermaa (yrittimaustettua) 2 dl
- Pennepastaa 300 g
Keitä pasta lähes kypsäksi vedessä, jossa on suola ja kasvisfondi. Nosta pastat paistovuokaan ja jätä osa keitinvedestä (noin 2 dl) pastan joukkoon. Lisää 2 dl ruokakermaa sekä silputtu lehtikaali ja pieniksi paloiksi paloiteltu cheddar. Sekoita kaikki keskenään. Mausta hieman oman makusi mukana esim. pippurisekoituksella. Paista uunissa, 200 astetta noin 20 min. Tarjoa sellaisenaan tai lisukkeena.