Lähiruokaa Kanta-Hämeen sydämestä, Forssasta

Arctic Milk Oy on perinteikäs meijeri, joka perustettiin Ypäjällä vuonna 2010. Yhtiön ykköstuotteen leipäjuuston valmistus on kuitenkin peräisin jo toimitusjohtajan isoäidin ajoilta 1930-luvulta, jolloin Hilda poikineen teki juustoa Haapavedellä.
Tuotantotoiminta omassa meijerissä alkoi Kiuruvedellä elokuussa 2011. Toiminta kasvoi voimakkaasti viime vuosien aikana ja meijerituotanto siirrettiin keväällä 2017 sijainniltaan erinomaiseen Forssaan. Arctic Milkin monipuoliset meijerituotteet valmistuvat suvun perinteisin menetelmin juustomestari Juha Lundströmin johdolla.
Ekologisuus ja ympäristöarvot
Forssan uuden meijerin tilat valmistuivat vuonna 2014 ja ne saneerattiin meijerituotantoon sopiviksi vuodenvaihteen molemmin puolin 2016-2017. Nykyaikainen tuotantolaitos on ympäristöystävällinen; uusi meijerimme käyttää prosessin energiantuotannossa nestekaasua höyrylaitoksessaan. Meijeri kuuluu kunnalliseen vesijohtoverkkoon sekä viemäriverkkoon. Tuotannossa syntyvä juustonvalmistuksen hera käytetään paikallisessa sikalassa rehuksi.
Maito kerätään Forssasta sekä lähialueen kunnista Tammelasta, Ypäjältä ja Jokioisilta.
Vaikka Arctic Milkin markkina-alueena toimii koko Suomi, on toiminta kuitenkin vahvasti paikallista. Tammelan Mustialassa aikoinaan alkanut cheddarjuuston valmistusperinne jatkuu Forssan seudulla Arctic Milkin toimesta ja sivutuotteena syntyvä hera käytetään sikojen ruokintaan Forssan Matkussa.
Tuotantotoiminta omassa meijerissä alkoi Kiuruvedellä elokuussa 2011. Toiminta kasvoi voimakkaasti viime vuosien aikana ja meijerituotanto siirrettiin keväällä 2017 sijainniltaan erinomaiseen Forssaan. Arctic Milkin monipuoliset meijerituotteet valmistuvat suvun perinteisin menetelmin juustomestari Juha Lundströmin johdolla.
Ekologisuus ja ympäristöarvot
Forssan uuden meijerin tilat valmistuivat vuonna 2014 ja ne saneerattiin meijerituotantoon sopiviksi vuodenvaihteen molemmin puolin 2016-2017. Nykyaikainen tuotantolaitos on ympäristöystävällinen; uusi meijerimme käyttää prosessin energiantuotannossa nestekaasua höyrylaitoksessaan. Meijeri kuuluu kunnalliseen vesijohtoverkkoon sekä viemäriverkkoon. Tuotannossa syntyvä juustonvalmistuksen hera käytetään paikallisessa sikalassa rehuksi.
Maito kerätään Forssasta sekä lähialueen kunnista Tammelasta, Ypäjältä ja Jokioisilta.
Vaikka Arctic Milkin markkina-alueena toimii koko Suomi, on toiminta kuitenkin vahvasti paikallista. Tammelan Mustialassa aikoinaan alkanut cheddarjuuston valmistusperinne jatkuu Forssan seudulla Arctic Milkin toimesta ja sivutuotteena syntyvä hera käytetään sikojen ruokintaan Forssan Matkussa.