Olemme erityisen ylpeitä leipäjuustoistamme, jotka ovat monen mielestä Suomen parhaita! "Jos kainuulaiselle juustoleivän ystävälle puhut leipäjuustosta, saattaa tämä suuttua. Facebookissakin on jopa oma ryhmänsä juustoleivän ystäville!Perinneherkun nimi on varsin suosittu keskustelunaihe vuodesta toiseen. Juustoleivän - tai leipäjuuston - nimitys vaihtelee Suomen murrealueen mukaan. Länsi-Suomessa tämä herkku on yleensä leipäjuustoa ja Savo-Kainuu -suunnalla juustoleipää."
PERINTEINEN LEIPÄJUUSTO - Kokonainen 500 g - Kokonainen 500 g pakaste - Puolikas 250 g - Puolikas 220 g Arctic Milk Perinteinen juustoleipä on kainuulaistyyppinen juustoleipä.
VÄHÄLAKTOOSINEN LEIPÄJUUSTO - Kokonainen 500 g - Puolikas 250 g - "Euron" leipäjuusto 110 g - Kuutio 1 kg dyno - Kuutio 1 kg dyno pakaste Ainesosat: pastöroitu, homogenoimaton täysmaito, suola, juoksute. Maidon alkuperämaa: Suomi.Ingredienser: Pastöriserad helmjölk, salt, löpe. Ursprungsland: Finland. Ravintosisältö 100 g / Näringsinnehåll 100 g: Energia / Energi 1069 kJ/257 kcal, rasva / fett 19 g (tyydyttyneet rasvahapot / mättade fettsyror 13 g), hiilihydraatit / kolhydrater 2,5 g, laktoosia / laktos < 1 g, proteiini / protein 19 g, suola / salt 0,9 g, kalsium 550 mg.
LAKTOOSITON LEIPÄJUUSTO - Kokonainen 440 g - Kokonainen 440 g pakaste - Puolikas 220 g - Neljäsosa 110 g - Kuutio 900 g dyno pakaste Ainesosat: pastöroitu, homogenoimaton täysmaito, suola, juoksute. Maidon alkuperämaa: Suomi. Ingredienser: Pastöriserad helmjölk, salt, löpe. Ursprungsland: Finland. Ravintosisältö 100 g / Näringsinnehåll 100 g: Energia / Energi 1069 kJ/257 kcal, rasva / fett 19 g (tyydyttyneet rasvahapot / mättade fettsyror 12 g), hiilihydraatit / kolhydrater 2,5 g josta sokereita / varav socker 2,5 g, laktoosia / laktos 0 g, proteiini / protein 19 g, suola / salt 1,1 g, kalsium 550 mg.
Juustomestarimme leipäjuuston tarina
Leipäjuusto / juustoleipä oon suomalainen, perinteinen, paistettu tuorejuusto. Aikoinaan leipäjuustoa valmistettiin Lapissa poronmaidosta, Pohjanmaalla ja Kainuussa poikineen lehmän ternimaidosta. Lapissa ja Ruotsin Torniojokilaaksossa kutsutaan leipäjuustoa kahvijuustoksi, ruotsiksi kaffeost. Saamen kielellä leipäjuusto on gáffevuostá. Aiemmin oli tapana, että juusto säilöttiin pakkasessa tai jyvälaarissa jolloin se kuivahti ja kahvissa juusto jälleen pehmeni. Ternimaidosta valmistettu kotitekoinen leipäjuusto paistettiin tulen loisteella täplikkääksi. Juustolat ja meijerit alkoivat valmistaa juustoleipää 1980-luvun tienoolla. Juustoleivän valmistusteknologia on jokaisen juustolan itse kehittämä, kuten reseptikin. Arctic Milk Oy:n leipäjuustonvalmistus on peräisin juustomestarimme isoäidin ajoilta. Hilda valmisti juustoa poikineen maidosta Haapavedellä jo 1930-luvulla. Perinne on siirtynyt suvussa näihin päiviin saakka. Molempien isoäitien valmistamia perinnetuotteitamme ovat myös viili, kampanjatuotteemme juhannusjuusto ja kesäisin terniuunijuusto. Nuori juustomestarimme valmisti leipäjuustoa ensimmäisen kerran vuonna 1987 ja tästä on alkanut leipäjuuston tuotteistaminen juustolassa.